Contactless Art Wall (online expo)

Articol

Ajunsă în a treia săptămână, platforma online de susținere a artei contemporane #Contactless Art Wall, inițiată și organizată de Galeria Galateca, s-a completat cu o nouă secțiune, cea de Artiști invitați: ca urmare, 15 artiști vizuali naționali și internaționali vor fi prezentați în 3 calupuri separate axate pe subiectul artei în carantină.

Primii artiști invitați sunt: Christian Paraschiv, Magdalena Pelmuș, Alec Vianu, Elena Scutaru și Sergiu Chihaia, care a susținut sâmbătă un alt fel de artist talk, împreună cu studenții săi de la secția Modă, din cadrul UNArte București. Următorii doi artiști invitați sunt Reka Csapo Dup și Vlad Țenu, cel care ne va povesti cum a perceput izolarea și creația în Londra, sâmbătă, 16 mai, începând cu ora 18.

Ei vor continua seria de prezentări de artist online, din fiecare sâmbătă, ce pornesc de la o temă actuală, arta în carantină. Primele trei au fost susținute de generația mai tânără, sculptorul Daniel Rădulescu, Bogdan Cazacincu si Miruna Gheordunescu. Prezentările pot fi accesate atât pe canalul youtube Galeria Galateca și pe facebookul galeriei.

Primii 16 artiști selectați din cadrul apelului de proiecte și prezentați au fost Daniel Rădulescu, Andra Nedelcu,Florin Zhu, Mădălina Andronic, Miruna Gheordunescu, Silviana Rădulescu, Mălina Ionescu și Andreea Medar, Bogdan Cazacincu, Cătălin-Emil Popa, Anca Smărăndache, Mircea Moroianu, Dana Catona, Bogdan Racles, Andreea Alexandra Vrabioiu, Ada Moisa și Monica Stănescu.

#Contactless Art Wall cuprinde peste 50 de artiști, selectați în urma apelului de proiecte, din toate zonele de exprimare artistică (de la pictură, la video și performance), dar și o serie de artiști invitați. De această dată “expozanții” sunt prezentați câte unul pe zi, într-un concept inovator, pe site, facebook și instagram, zilnic la ora 9:30, completând permanent perete expozițional virtual al galeriei. Publicul are astfel parte de o experiență diferită, o invitație continuă de a descoperi noi artiști și de a revizita această expoziție, pentru o imagine de ansamblu, un proiect work in progress original.

Pentru platforma #Contactless Art Wall a fost creat un spațiu virtual special pe site-ul galeriei Galateca și pe cel al co-organizatorului, Asociația Neo Art Romania.

#Contactless Art Wall este un proiect online ce rămâne deschis atât artiștilor ce se regăsesc în acest tip de manifestare, cât și celor ce doresc să ne susțină în acest demers sau să se altăture ca parteneri.

#Contactless, cea mai recentă expoziție inițiată de galeria Galateca, este un proiect adaptat condițiilor actuale de distanțare socială, un proiect ce se desfășoară online, cu activtăți și discursuri despre și cu artiști. Inițial, #Contactless a reunit 6 artiști, 6 discursuri diferite, 6 etape diferite din istoria Galateca, un experiment generator de interacțiune, ulterior transformandu-se în platforma online de susținere a artei contemporane #Contactless Art Wall.

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s